art27

Ara que està tant de moda anar a córrer i fer esport, la gent surt a entrenar. És una cursa constant cap a superar reptes personals i anar millorant les pròpies marques. Però, us heu plantejat sortir a “entrenar” amb la vostra càmera? Segur que ja ho heu fet però el que us plantejo és més que res una filosofia o manera de fer. Sortir a fotografiar com si simplement fós un entrenament.

Pensar d’aquesta manera a mi em serveix per treure’m pressió de sobre. Quan un futbolista entrena per un partit no té la pressió d’haver de guanyar res durant l’entrenament, el repte simplement és millorar. Si sortim a fer fotos pensant que quan arribem a casa hem de portar un grapat de fotos bones, l’efecte pot ser contraproduent i podem anar amb cert cohibiment i, si treballem tensos i amb pressió, el resultat segur que costarà que sigui bo. En canvi si sortim pensant que quan tornem no passa res si hem d’esborrar totes les fotos és possible que ens emportem més d’una sorpresa agradable.

A continuació us proposo una llista de possibles entrenaments a sortir a fer, de tal manera que cada dia que toqui una temàtica només em centraré amb aquesta, experimentant fins a dominar-la.

  • Sortir a estrenar una càmera nova
  • Practicar tota una sessió amb una única distància focal (òptica fixa, o sense moure el zoom)
  • Practicar només amb velocitats lentes
  • Si no ho fas sovint, disparar tota la sessió en mode Manual
  • Fer totes les fotos amb flaix sense que es noti
  • Fer totes les fotos sense aixecar la càmera per sobre de 0,5 m del terra
  • Només fotografiar reflexos
  • Només fotografiar contrallums
  • Desconnectar l’autofocus i enfocar en manual
  • Limitar-se només a fer fotos de detalls

Alguna proposta més per entrenar?